СЕО оптимизация

SEO на сайтове и онлайн магазини - повишете видимостта си!

СЕО оптимизация и по-добро класиране в Гигъл

Оптимизацията за търсачки (SEO) е неразделна част от всяка дигитална маркетингова стратегия. Включва проучване на ключови думи, оптимизиране на текста, изграждане на връзки и много други. SEO ви позволява да подобрите класирането на страниците си, което увеличава трафика, реализациите и приходите Ви. По принцип работата на SEO е да каже на търсачките кои сте, какво продавате и защо имате значение.

Когато се свърши добре, SEO може да ви помогне да изпреварите конкурентите си, когато потенциален клиент търси вашите продукти или услуги. Грешната SEO стратегия обаче всъщност може да навреди на уебсайта ви, да понижи класирането ви и да намали авторитета ви.

Получавате СЕО оптимизация, която включва:

  • SEO одит: Нашите препоръки са приоритетни, така че да се постигне максимално въздействие в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

  • Анализ на конкуренцията: Задълбочен анализ на ключовите думи ще съпостави съществуващата ефективност на вашата марка спрямо конкурентите ви и ще разкрие възможностите в SERP.
  • Техническа оптимизация: Чрез внимателното оптимизиране на всичко от архитектурата на вашия сайт до съдържанието му на страницата означава, че можем да гарантираме, че на уебсайта ви се предоставя възможно най-добрият шанс да се класира в SERP.
  • Локално SEO: 4 от 5 потребители използват Гугъл, за да намерят местна информация. Това се случва на различни устройства и във всеки момент от процеса на покупка, създавайки възможности за вашия бизнес да достигне до потенциални потребители.
  • SEO съдържание: Задължително е съдържанието да е уместно, ако наистина искате това да ви помогне да се класирате в съвременните търсачки, ориентирани към потребителя. Ние създаваме съдържание, насочено около конкретни термини за търсене, което носи истинска стойност за SERP.
  • Линк билдинг: Link building-ът е все още най-важният фактор за успешно класиране с Гугъл. Тук важи правилото качество над количество. Изграждаме качествени входящи връзки към сайта ви като си партнираме с най-добрите български и чуждестранни линк билдинг компании.
  • On Page SEO: Вътрешна оптимизация на сайтове базирани на Opencart, Joomla, Wordpress и др.
Ключови дейности СЕО оптимизация
SEO одит &
техническа оптимизация
Локално СЕО
Локално СЕО
Линк билдинг
Линк билдинг
Анализ на конкуренцията
Анализ

SEO оптимизацията за бизнес

Сео оптимизация - избор на ключови думи

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Стратегическото изследване на ключови думи ви позволява да увеличите максимално размера на аудиторията си с правилните термини, насочени към правилните страници.
Сео оптимизация - анализ на конкуренцията

АНАЛИЗ НА КОНКУРЕНЦИЯТА

За да сте на първи позиции в Гугъл трябва да сте по-добри (според Гугъл) от тях. Това няма как да стане, ако не знаете колко добри са те.
Сео оптимизация - WHITE HAT SEO

WHITE HAT SEO

Примери за White hat SEO включват: Предлагане на качествено съдържание и услуги. Бързо време за зареждане на сайта и удобство за мобилни устройства. Използване на описателни, богати на ключови думи мета маркери.

Най-важните фактори за SEO оптимизация

Има 200+ фактора за SEO класиране, които помагат на търсачките да определят кои сайтове трябва да се показват в резултатите от търсенето и как трябва да се класират. Ако искате вашият сайт да заема първите места в SERP (страници с резултати от търсачките), трябва да оптимизирате онлайн присъствието си, за да отговорите на тези фактори.

Добрата новина е, че не всички от 200+ фактори за класиране са равни. Някои фактори за класиране са по-важни от други. Докато планираме Вашата SEO стратегия, обръщаме специално внимание на тези фактори, които влияят най-много на класирането.

Он Пейдж СЕО

Вътрешната оптимизацията (On-page SEO) се отнася до всички мерки, които могат да бъдат предприети директно в уебсайта, за да се подобри позицията му в класацията за търсене. Примерите за това включват мерки за оптимизиране на съдържанието или подобряване на мета описанията и маркерите на заглавието и др.

Оф пейдж СЕО

Докато On-page SEO се отнася до факторите, които можете да контролирате на собствения си уебсайт, Оф пейдж СЕО (Off-page SEO) се отнася до факторите за класиране на страници, които се появяват извън вашия уеб сайт, като например препратки от друг сайт. Off-page SEO са действия предприети извън вашия собствен уебсайт, за да повлияят на класирането ви.

СЕО фактори

Он Пейдж СЕО фактори

Ето най-добрите фактори за класиране на SEO (не са класирани по важност).

Съдържание

Важно е да подходите към това с мисленето, че „съдържанието е цар“.

Ключови думи

Въпреки че ключовите думи са по-малко важни от преди няколко години, оптимизирането на ключови думи все още е крайъгълен камък на SEO.

Заглавия (Title Tags)

Тагът за заглавие се отнася до заглавието на уеб страница, която виждате в Google, и е един от най-важните фактори за On-page SEO след действителното ви съдържание на страницата.
Он пейдж СЕО

Мета Описания

Те описват съдържанието на страницата, но по-важното е, че е написано, за да помогне на Вашия сайт да се открои в списъка с резултати.

Alt Текст

Alt Текстът е описанието на Вашите снимки в сайта. Те помагат на Гугъл да разбере правилно снимката, а това е важно.

SSL/HTTPS

Сигурността на страниците е по-важна от всякога и активирането на технологията за защита на Secure Sockets Layer (SSL) е от решаващо значение за подобряване на вашата сигурност, надеждност и видимост.

URL структура

В допълнение към изброените по-горе фактори, организираната структура на URL е важна за днешните маркетолози, защото позволява на търсачките да обхождат лесно от страница на страница на вашия сайт и прави навигацията по-ефективна за посетителите. URL адресите трябва да съдържат ключови думи, които отразяват страниците, към които насочват, тъй като лесно разбираемите URL адреси са по-склонни да печелят кликвания и да помагат на търсачките да обхождат сайта ви. URL адресите също трябва да са сравнително кратки, като се използва основната ключова дума за тази страница и не се използват излишни думи.

Вътрешно свързване

Говорейки за свързване (Internal Linking), вътрешното свързване на свързани страници на вашия уеб сайт е друг важен фактор за On-Page SEO. Връзката с различни подходящи страници на вашия сайт улеснява търсачките да обхождат всичко и освен това поддържа посетителите по-дълго ангажирани.

Breadcrumb навигация

Breadcrumb навигацията са навигационни помощни средства, които информират посетителите на уебсайта къде се намират на вашия сайт и също помагат на Google да разбере структурата на вашия уебсайт. Малък текстов път, обикновено разположен в горната част на страницата, Breadcrumb показва къде се намира потребителят, като всяка стъпка може да се кликва. Breadcrumb се показват в резултатите от търсенето с Google, което дава на потребителите лесен преглед на това къде се намира страницата на вашия сайт.

Ефективност на страницата

Докато други фактори на Он Пейдж СЕО се занимават с качеството и структурата на съдържанието, ефективността на вашия уеб сайт (и неговите страници) също са фактори за класиране. Страниците, които отнемат много време да се заредят или не се показват правилно на мобилни устройства, се нареждат по-ниско в SERP, тъй като потребителите се разочароват, напускат и увеличават степента на отпадане.

Търсачките оценяват това и го използват като ключов фактор за класиране на страниците, така че е изключително важно маркетолозите да вземат предвид размера на графичните файлове на своите страници, да намалят пренасочванията, да подобрят мобилната реакция на сайта си и да минимизират количеството CSS / Javascript.

Мобилност

Всеки има смартфон и търсенето на информация изглежда постоянно. Да, мобилните устройства са променили света, така че удобният за мобилни устройства уебсайт е критична част от вашето онлайн присъствие.

Schema Markup

Маркирането се използва от Google, за да се получи информация за фрагменти от SERP. Има много видове маркиране на схеми (Schema Markup), някои от които са по-важни от други.

Виталност на страницата

Core Web Vitals - Стартирала през пролетта на 2020 г., Core Web Vitals на Google помага да се определи ефективността на страницата на уебсайта, както и практическата работа на потребителите. Той помага да се определи количествено опитът на даден сайт и да се идентифицират възможности за подобряване.

Всеки Core Web Vitals представлява уникална част от потребителското изживяване и отразява реалния опит на посетителя. Понастоящем комплектът обхваща три аспекта на потребителското изживяване: зареждане, интерактивност и визуална стабилност.

Оф Пейдж СЕО фактори

Backlinks

Броят и качеството на препратките към вашия сайт несъмнено са най-големият фактор за Off-Page SEO. Колкото повече сайтове се свързват с вашето съдържание, толкова повече авторитет Google предоставя на вашия сайт, повишавайки класирането ви. Това е накарало търговците да изпробват съмнителни тактики за изграждане на платени връзки, но има няколко органични подхода, които можете да предприемете, които дават ефективни резултати. Анхор (Anchor) текстът за обратна връзка също е много важен. Когато искате да се класирате за конкретна ключова дума, този анхор (котва) текст трябва да съдържа ключовата дума.

Авторитет на домейна

Измерено по скала от 1-100, авторитетът на домейна (Domain Authority) е число, дадено ви от търсачките, за да определите силата на вашия уебсайт. По същество мислете за това като за оценка. Уебсайтовете с по-висок Domain Authority получават предпочитание в резултатите от търсенето. Авторитетът на домейна се измерва с няколко различни фактора, включително колко дълго имате името на домейна си (колкото по-дълго, толкова по-добре), историята на името на домейна, броят на препратките и броят на 404 страници. Като се уверите, че имате технически издържан уебсайт, който следва най-добрите практики за SEO, можете да увеличите до максимум авторитета на вашия домейн и да подобрите класирането си.

Социални сигнали

Social Signals
Докато класирането на страниците не е обвързано директно с взаимодействията в публикация в социална медия, социалните публикации, които генерират много кликвания, със сигурност ще помогнат за увеличаване на трафика към сайта и генериране на много споделяния на връзки.

Локално СЕО

Local SEO
Онлайн отзивите на сайтове като Google My Business, Yelp и други подобни сайтове помагат да се стимулира местното SEO. Например търсенето на компютърни услуги във вашия район извежда местни резултати. Няма смисъл да се показват компания за ремонт на компютри на 100 км, ако не обслужват вашия район. Тук се взема под внимание и правилно попълнените NAP (име, адрес, телефон).

ППЦ - PPC

Pay Per Click - Плащане на клик

PPC означава „заплащане на кликване“, модел на интернет маркетинг, при който рекламодателите плащат такса всеки път, когато се кликне върху някоя от рекламите им. ... Позволява на рекламодателите да наддават за място на реклами в спонсорираните връзки на търсачката (обикновено първите 3 резултата най-горе и най-долу в резултатите от търсенето), когато някой търси по ключова дума, свързана с бизнес предложението им.

Когато сайтът ви все още не се класира добре, трябва да привлечете посетители и PPC може да помогне с това. Ако имате добро съдържание, което популяризирате с PPC, то генерира повече трафик към вашия сайт, което води до повече обратни връзки към вашия сайт и други фактори за класиране.

SEO. Постигане на по-високи резултати и повече видимост.

Алгоритмите за търсене и Google за класиране непрекъснато се променят. Някои фактори стават повече или по-малко важни, а някои фактори се въвеждат или премахват. Ние сме в крак с последните фактори за класиране и редовно да използваме най-доброте инструменти за SEO одит, за да сканираме сайта Ви и да сме сигурни, че спазвате най-актуалните най-добри практики за SEO.

Предоставяме индивидуални SEO услуги, които да отговарят на вашите специфични бизнес нужди. Това означава умело съчетаване на дизайн, технически СЕО умения и копирайтинг, за да направи вашия сайт по-видим за Гугъл.

Сравнение на планове

Характеристики СЕО Старт СЕО Плюс СЕО Премиум
Технически SEO анализ до 20 страници до 100 страници до 500 страници
Анализ на ключови думи до 20 думи до 100 думи до 300 думи
Анализ на конкуренцията базова стандартна премиум
Анализ на бек линкове
Конфгурация на Google Search Console
Конфигурация на Google My Business
Съставяне на Sitemaps и Robots.txt
Грешки при мобилната версия на сайта
Подобрение на скоростта на зареждане
Canonical tags и дублирано съдържание
Инсталация на SSL сертификат
Пренасочвания на страници
Езикови версии
Оптимизация на мета заглавия и описания
Публикуване на статии в блога на сайта 2 месечно 4 месечно 8 месечно
Изграждане на връзки в локални директории 5 връзки 10 връзки 15 връзки
Изграждане на външни връзки в статии от блогове 5 статии 8 статии 10 статии
Използване на Serpstat, Semrush или Ahres по избор
Отчет

Всички услуги са на месечна база. * Програмата за линк билдинга е месечна, така че резултати се очакват след втория месец. Всички цени за СЕО оптимизация са с ДДС.

Тук сме обяснили по-подробно за цените на професионалната SEO оптимизация. Вижте тук

Заявете сега
безплатен СЕО анализ

Изпратете вашия сайт и данни за контакт и ще стартираме технически одит, за да видим какво може да се подобри.
Безплатен СЕО анализ

Често задавани въпроси за SEO


Колко струва СЕО оптимизацията?

Колко струва СЕО оптимизацията?

Създаваме персонализирани SEO стратегии и ценообразуване за всеки клиент въз основа на няколко фактора, включително: историята на техния уебсайт, конкуренцията, размера на пазара / ите, индустрията и др. Повечето ни SEO стратегии варират от 400 до 3000 лв на месец.

Колко време отнема СЕО оптимизацията?

Колко време отнема СЕО оптимизацията?

Времето, необходимо за класиране на ключови думи, може да варира в голяма степен въз основа на няколко фактора. По-малко конкурентните и ключовите думи с дълга опашка се класират по-бързо от ключовите думи с конкурентна и къса опашка. Като цяло SEO е дългосрочна стратегия и най-добрият начин за наблюдение на цялостния успех е да се измери траекторията на ключовите показатели за ефективност на SEO: Цялостна органична видимост, органичен трафик и органични реализации. Обикновено се нуждаем от 6-12 месеца, за да покажем силен SEO растеж.

Добра инвестиция ли е СЕО?

Добра инвестиция ли е СЕО?

Да. Органичният трафик често е най-големият източник на посетители на оналйн магазини и на много бизнес сайтове. В допълнение, органичният трафик може да има силен процент на конверсия, превръщайки трафика в потенциални клиенти и продажби.

СЕО оптимизация или платена реклама (PPC)?

СЕО оптимизация или платена реклама- кое е по-добре?

Понякога платената реклама (PPC) се използва за постигане на краткосрочни цели, докато SEO оптимизацията даде резултати. Въпреки че може да бъде полезно за тази цел, само PPC не може да оптимални резултати, освен, ако не влагате голям бюджет! При платената реклама осново предимство е, че няма нужда да чакате с месеци за резултати, а основен недостатък, че когато спрете да плащате, спира и рекламата, затова печелившата стратегия включва както SEO, така и PPC.

Мога ли сам да направя СЕО оптимизация?

Мога ли сам да направя СЕО?

Да, ако разполагате с време, опит и структуриран процес. Голям брой собственици на бизнес и маркетинг мениджър не разполагат с време, опит или структуриран процес за постигане на отлични SEO резултати.

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu