Маркетинг и бранд мениджмънт

Image
Image
Image

Капиталът на марката е от полза за изграждането на репутацията, надеждността и обхвата на пазара на вашата компания. Следователно вашите продукти и услуги ще имат по-висока стойност. Например, защо клиентите избират марковото болкоуспокояващо средство Benalgin пред небрандирани опции, които биха им предложили повече стойност? Защото марката е последователна, разпознаваема и надеждна.

Как да изградите маркетингова стратегия за марка, която да съответства на вашия бизнес?

Когато изграждате марка, е важно да създадете дългосрочен план. Всички маркетингови стратегии на марката трябва да се ръководят от установяване на фирмена визия, определяне на целева аудитория, създаване на последователност и комуникация на емоции. Вижте и всичките ни услуги ТУК
 
Brand managment vision

Фирмена визия

Първо вашата компания трябва да реши с какво иска да бъде известна и след това да разработи стратегия за предаване на съобщението през всички налични маркетингови канали.
стратегическа целева аудитория за бранд маркетинг

Аудитория

Целевият пазар е много повече от разбирането на основните демографски данни. Много маркетолози попадат в капана „Ще насоча към всеки, който иска да купи моя продукт“ или ще насоча всички майки в България. Вместо това целевият пазар трябва да бъде определен от психографиката чрез създаване на потенциални клиенти.
изграждане на бранд

Последователност

Как взаимодействате с клиентите с течение на времето е важен крайъгълен камък за ефективното брандиране. Вашето послание, визуална естетика и тон на марката трябва да бъдат разпознаваеми и постоянни в дългосрочен план. Постоянството е жизненоважно за изграждането на доверие и лоялност.
маркетинг на бранд във връзка с реалния живот

Връзка с реалния живот

Бихте могли да имате най-добрата марка, когато става въпрос за индивидуалност, дизайн, съдържание и последователност, но ако вашият продукт не изпълни своите обещания към своите клиенти, всички тези усилия могат да бъдат загубени. Качеството на продукта трябва да бъде ключов фактор при търсенето на стабилна марка. Когато имате лошо качество на продукта или услугата, това се отразява негативно на възприемането на вашата марка.
емоции за маркетинг на бранд

Емоции

Марката на Coca-Cola е изградена върху установяването на емоционална връзка със своите потребители и е жизненоважно за нейния успех.  Ако позиционирате бизнеса си като марка и изградите емоции, ще се възползвате от пълната сила на маркетинга на марката и ще извлечете полза в дългосрочен план. Емоционалната връзка с клиентите, създава лоялност, която води до повторни покупки.
Image

Маркетинг

Започваме с въпроса „какви са вашите цели?“ Защо? Защото това е основата на всяко решение, взето за вашия маркетингов план. В днешния хиперсвързан свят не е изненадващо, че и маркетингът се движи онлайн. Вашите цели ще ни помогнат да определим оптималната маркетингова стратегия за вашия бизнес.
Image

Социални медии

В днешния постоянно променящ се дигитален свят социалните медии се превърнаха в незаменим маркетингов инструмент. Маркетинговата стратегия на социалните медии революционизира начина, по който взаимодействаме не само с други хора, но и с бизнеса, продуктите и услугите.
Image

Мониторинг на репутацията

„Репутацията е това, което хората казват за вас, след като излезете от стаята“ (J. Bezos). Мониторингът на дигиталната репутация трябва да бъде широко разпространен, постоянен и да не се спира на каналите, в които марката присъства със своята официална страница. Също така е необходимо да наблюдавате конкурентите, за да проучите техните стратегии за уеб маркетинг.