Как да увеличим стойността на марката на вашия уебсайт

Как да увеличим стойността на марката на вашия уебсайт

Тъй като светът на интернет непрекъснато се развива, е важно да продължим да изграждаме стойност на марката, която потребителите да запомнят ниво на информираност, което ще привлече нови клиенти. Това ще ви даде предимство и ще ви позволи да имате конкурентно предимство в сравнение с вашите конкуренти.

Може би рекламният Ви бюджет е минимален и трудно създавате стойност без големи разходи. Все още можете да създадете стойност за вашата марка, като останете последователни и следвате тези препоръки.

Използвайте простотата на разказването на истории и насърчете клиентите си да чуят вашата история и да я слушат. Възползвайте се от факта, че разказването на истории се превръща в популярна форма на маркетинг, и използвайте човешкото докосване, за да изградите смислени и трайни взаимоотношения с потребителите си.

Разкажете историята си

Ако тепърва започвате и дори сте в бизнес повече от 20 години, важно е да разкажете историята си. Кажете на потребителите си как е възникнала вашата компания и къде планирате да бъдете през следващите няколко години. Бъдете прозрачни с клиентите си и ги дръжте в течение, защото това ще им позволи да участват с вашата марка.

Поискайте отзиви

Над 90% от потребителите ще прочетат отзиви, преди да закупят продукт или услуга. Ето защо трябва постоянно да насърчавате клиентите си да оставят вашето мнение. Това позволява на потребителите да знаят вашите силни и слаби страни, а също така позволява на вашия бизнес да прави корекции, за да се приспособи по-добре.

Позволете на вашите клиенти да изградят стойността на вашата марка от личния си опит!

Създайте имейл списък

По-трудно и по-скъпо е да спечелите нов клиент, отколкото да продадете на съществуващ. Това трябва да се има предвид през цялото време на вашите маркетингови усилия. Вашият имейл списък с клиенти ще бъде най-ценният актив за вашия бизнес.

Предоставяйки ценно съдържание в замяна на информация за контакт, вие постоянно изграждате списък с имейли, който добавя стойност към вашата марка.

Вижте още: 50 безплатни инструмента за разрастване на вашия малък бизнес

Възползвайте се от обхвата на общността

НЕ се страхувайте да бъдете активни в рамките на общността си. Независимо дали спонсорирате местно събитие или просто присъствате и работите в мрежа на събития във вашия район, важно е да включите името на вашата марка и бизнес в общността.

Препоръчваме да се присъедините към някои страници на общността в социалните медии и да участвате във всички дейности, които се случват.

Аутсорсвайте това, което можете

Собственикът често е принуден да върши много задачи. Това затруднява вашия бизнес ефективно да създава кампании за дигитален маркетинг, които ще бъдат успешни. Вместо това насърчаваме възлагането на някои задачи на външни изпълнители.

Наемането на човек с подходящ набор от умения може наистина да ви се отплати в дългосрочен план, защото ви позволява да се съсредоточите върху управлението на вашия бизнес и ежедневните маркетингови дейности.

Създайте съдържание, което е от значение

Съсредоточете се върху създаването на съдържание, което има значение, по-конкретно върху съдържание, с което вашата аудитория ще се ангажира. Например вероятно искате вашето съдържание да насърчи вашата аудитория да следва призив за действие, като например посещение на уебсайта ви или изпращане на формуляр за контакт. Когато създавате качествено съдържание, позиционирате марката си като доверен източник във вашата индустрия.

Качественото съдържание обикновено включва подходящо съдържание. Това води до по-широк обхват, с по-голяма надеждност във вашата индустрия. Тези зрители ще видят вашата марка като ценен ресурс в бъдеще.

Инвестирайте в социалните медии

НЕ съжалявайте да инвестирате време и пари в социалните медии. Почти всички потребители могат да бъдат намерени в множество платформи за социални медии, което го прави чудесен начин да се ангажира с вашата аудитория.

Социалните медии обаче трябва да се използват деликатно. Бъдете предпазливи по отношение на съобщението, което изпращате във вашите платформи за социални медии, и имайте предвид, че в социалните медии има огромно количество информация и спам, което улеснява загубата на съобщението ви.

Фокусирайте се върху обслужването на клиенти

Вашият бизнес и марка трябва постоянно да се фокусират върху обслужването на клиентите. Често това включва получаване на обратна връзка от вашите потребители и промяна на вашето обслужване на клиентите, за да се отговори по-добре на техните нужди.

Отнасяйки се към клиентите си с грижата и уважението, което заслужават, вие им помагате да разрешат проблемите, които са имали или биха могли да имат в бъдеще.

Публикувайте видео

Сега е моментът да изпробвате създаването на видеоклипове и да увеличите стойността на марката си, като сте в крак с маркетинговите тенденции в социалните медии и мрежата. Когато предоставяте качествено видео, което е лесно за обработка и не изисква огромен бюджет, вие предоставяте стойност на крайния потребител и инвестирате в маркетингови усилия, които работят.

НЕ се тревожете, че не създавате на видео съдържание, което е на професионално ниво, а се фокусирайте върху създаване на видео, което е информационно, като например как да, как се прави или Unboxing на продукт.

Последователен дизайн

Поддържайте нещата последователни, когато става въпрос за визуалните елементи на публикациите ви в социалните медии. Използвайте едни и същи рамки, тежести на линиите, лога и шрифтове във всяка от публикациите си, което позволява оформлението ви да бъде познато на крайния потребител.

По-вероятно е вашето съобщение да изпъкне, ако крайният ви потребител свързва публикация в социална мрежа с вашата марка. Ще се разглежда като разпознаваем, което улеснява аудиторията ви да намери подканващата фраза, която търси.

Canva е прекрасен инструмент, който може да се използва за създаване на шаблони за публикации, което ви позволява да спестите време за създаване на съдържание.

Ангажираност в социалните медии

НЕ просто да имате съществуваща Facebook страница и Instagram профил. Ще трябва действително да се ангажирате с последователите си. Потребителите са по-склонни да разпознаят вашата марка, ако са се ангажирали с вас онлайн.

В днешно време компаниите използват социалните медии като продължение на своя отдел за обслужване на клиенти. Това се дължи на факта, че потребителите често оставят отзиви чрез платформи за социални медии, което улеснява бързото реагиране на отделите за обслужване на клиенти. Отговаряйки навреме и обработвайки жалба на клиент, вие показвате на аудиторията си, че ви е грижа.

Свързани: Защо се нуждаете от live chat (чат на живо) на вашия сайт

Case Study

Case Study е процес или изследване, при който се разглежда подробно развитието на конкретно лице, група или ситуация за определен период от време.

Казусите (Case Study) предлагат много потенциал като стратегически инструмент и имат способността да поддържат читателите ви заинтересовани от вашата марка. Предоставете фрагмент или конкретен казус и насърчете читателя си да предостави информация за контакт в замяна на цялата история.

Това създава още едно предимство, което е обширен списък с имейли, който може да се използва за други маркетингови цели. Използвайки казуси за увеличаване на стойността на вашата марка, вие печелите повече потенциални клиенти, насочвайки се към проспериращо бъдеще.

Видео на живо

Видеото на живо се превръща в новото нормално. Това е фантастичен начин за вашата публика да се ангажира с вашата марка и предлага истинско, изключително усещане. Това улеснява аудиторията ви да ви се довери и лесно да се свърже с вас. Много лоялни клиенти ще се ангажират с вас, а някои ще бъдат точно до вас всеки път, когато отидете на живо.

Често поточното предаване на живо се използва за въпроси и отговори. Това ви дава възможност да събирате обратна връзка с клиентите и да научите какви са притесненията на клиентите ви. Оттук можете да правите корекции вътрешно и да променяте клиентското изживяване.

Показвайте се в подкасти и местни медии

Когато сте в платформа в Подкаст, това може да ви помогне да разпространите съобщението си до по-широка и различна аудитория. Вашата аудитория ще ви види като експерт във вашата индустрия, насърчавайки ги да ви се доверят. Освен това, ако работите с познати новини или медии, потребителите са по-склонни да се доверят на вашата марка.

Да бъдеш включен в подкаст или да направиш лайв в Instagram или Фейсбук не е толкова трудно, колкото си мислите. Тези платформи ви помагат да разкажете своята история, като същевременно информират публиката и избягват претоварване с информация.

Изчислете стойността на SEO усилията

Наличието на стабилна SEO стратегия става все по-важно в сферата на дигиталния маркетинг. Тя ви позволява да постигнете резултати, като видите каква стойност има всяка ключова дума с търсачки като Google. Това се нарича плащане на кликване (PPC) и именно когато търсачките ви таксуват да пуснете реклама, в крайна сметка добавят стойност към вашата марка.

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu